sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Gluteenittomat kinkku-paprika-fetamuffinit

Itse kaipaan nykyään helppoja ja nopeasti valmistettavia leipomuksia, joiden kanssa ei tarvitse turhia kikkailla, mutta maun pitäisi silti olla kohdallaan. Nämä suolaiset muffinit täyttävät kaikki vaatimani kriteerit ja olen onnistunut näitä tekemään samalla lapsi toisessa kainalossa. Mieheni on sattumoisin vielä suolaisten leivonnaisten kanssa melko tarkka, mutta nämä hän kelpuutti heti ja pyysi näitä jopa tarjoiltavaksi lapsen ristiäisiin.

MUFFINIT (12kpl isoja tai 18kpl pienempää)

2 kananmunaa
1 purkki (200g) kermaviiliä
ripaus suolaa
125g voita/margariinia
kokonainen paprika
150g fetajuustoa (itse olen käyttänyt chilifetaa tuomaan makua)
150g kinkkusuikaleita
3dl gluteenittomia jauhoja (itse käytän semperin grov mixiä)
2tl leivinjauhetta

Lisäksi olen laittanut oman maun mukaan mustapippuria, paprikajauhetta sekä chilijauhetta. Pinnalle olen vielä ripotellut sitä juustoraastetta mitä kaapista on sattunut löytymään.

Aloita voitelemalla muffinipelti huolellisesti. Voit toki käyttää myös muffinsivuokia, mutta taikina saattaa tarttua niihin kiinni.
Sekoita keskenään kermaviili, kananmunat sekä suola ja haluamasi mausteet ja sen jälkeen lisää edellisiin sulatettu voi/margariini.
Kuutioi ja pilko paprikat, kinkku sekä feta ja lisää ne munaseokseen. Sekoita leivinjauhe ja gluteenittomat jauhot keskenään ja lisää jauhoseos muiden joukkoon.  Jaa taikina muffinipellille sekä halutessasi ripottele juustoraastetta päälle ja paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min riippuen muffinien koosta.


Näitä saa muokattua oman maun mukaan tosi helposti ja täytteeksi käy erilaiset kasvikset ja lihat. Itse olen kokeillut ja hyväksi havainnut esimerkiksi herkkusieni/kantarelli-persilja-paprikakombon.


2 kommenttia:

  1. millä voitelet muffinssivuoan? entä laitatko ihan "piripintaan" taikinan vai kohoaako että pitääkö jättää turpoamisvaraa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitelen ihan vaan pienellä nökäreellä voita tai margariinia. Ihan piripintaan ei taikinaa kannata laittaa, koska nämä kohoavat kyllä ja jos näitä tekee 12kpl niin aika muhkeita muffineita saa :) Joten itse tykkäsin varsinkin juhliin tehdä vähän pienempiä.

      Poista