N. 4 isoa leipästä

2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytän semperin grov mixiä)
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50g voita
2 1/2 dl laktoositonta maitojuomaa/tavallista maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää maito sekä sulatettu voi. Sekoita taikina hyvin tasaiseksi ettei paakkuja jää ja jaa sen jälkeen leivinpaperilla vuoratulle pellille neljään osaan (tai niin moneen kuin halut) ja painele kostutetuin käsin litteäksi. Paista uunissa 250-asteessa alatasolla n. 10 min.
Tätä yksinkertaista reseptiä saa helposti muunneltua lisäämällä sekaan esimerkiksi porkkanaa tai yrttejä. Itse teen tämän reseptin monesti tuplana, koska nämä oikeasti katoaa käsistä!
Olipa hyviä ja helppoja :) tein aamupalaksi, valmista vartissa. Korvasin leivinjauheen psylliumilla. Hyvä kaurapuuron korvike.
VastaaPoista