keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Gluteenittomat kauraleivät

Nämä herkulliset gluteenittomat kauraleivät syntyvät ilman hiivaa sekä muita ylimääräisiä aineita. Siksi tämä onkin mun ehdottomasti luotettavin leipäohje, joka pelastaa jokaisen aamun nopeasti, kun leipäkori ammottaa tyhjyyttä tai yllätys vieraat saapuvat.


N. 4 isoa leipästä

2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytän semperin grov mixiä)
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl       suolaa
50g      voita
2 1/2 dl   laktoositonta maitojuomaa/tavallista maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää maito sekä sulatettu voi. Sekoita taikina hyvin tasaiseksi ettei paakkuja jää ja jaa sen jälkeen leivinpaperilla vuoratulle pellille neljään osaan (tai niin moneen kuin halut) ja painele kostutetuin käsin litteäksi. Paista uunissa 250-asteessa alatasolla n. 10 min.

Tätä yksinkertaista reseptiä saa helposti muunneltua lisäämällä sekaan esimerkiksi porkkanaa tai yrttejä. Itse teen tämän reseptin monesti tuplana, koska nämä oikeasti katoaa käsistä!

1 kommentti:

  1. Olipa hyviä ja helppoja :) tein aamupalaksi, valmista vartissa. Korvasin leivinjauheen psylliumilla. Hyvä kaurapuuron korvike.

    VastaaPoista