Makeisvaroitus! Tätä taikinaa voisi syödä sellaisenaan mielettömät määrät. Itse lisäsin tähän satsiin vielä kuvattuja karpaloita ja voi että, en voi kuin suositella.
SUKLAA-COOKIEKEKSIT
150g voita
2 dl sokeria
1 muna
3 3/4 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytän semperin fin mixiä)
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
150g tummaasuklaata

Aloita rouhimalla suklaa (itse jätän palaset melko suuriksi). Vaahdota voi ja sokeri ja lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi seokseen. Lopuksi lisää suklaarouhe.
Kumoa taikina muovikelmulle (itse jaan yleensä kahdelle tai kolmelle kelmulle) ja muotoile taikina kelmun sisään tasapaksuksi pötköksi. Anna sen jälkeen olla jääkaapissa 1-2h.
Poista kelmu ja leikkaa noin sentin paksuisia paloja, nosta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikinaa hieman litteämmäksi. Muista jättää keksien väliin tilaa, koska nämä leviävät!

Vinkki: Näistä saa myös helposti maidottomia vaihtamalla voin margariiniin ja käyttämällä maidotonta suklaata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti