perjantai 21. lokakuuta 2016

Gluteenittomat suklaacookiet

Tiedättekö ne ihanan pehmeät, hieman sitkeät ja niin suussa sulavat cookiet? Nyt mulla on ilo jakaa teillekin sellaisten resepti. En muista mistä kirjasta olen tämän ohjeen äitini kanssa joskus lapsena bongannut, mutta sittemmin olen reseptiä muunnellut gluteenittomaan ja laktoosittomaan sekä maidottomaan muotoon. Nämä kuuluu myös omiin lemppareihini ja kaikki meillä vierailleet ovatkin saaneet maistaa näitä niin juhlissa kuin ihan arkenakin.
Makeisvaroitus! Tätä taikinaa voisi syödä sellaisenaan mielettömät määrät. Itse lisäsin tähän satsiin vielä kuvattuja karpaloita ja voi että, en voi kuin suositella.


SUKLAA-COOKIEKEKSIT

150g   voita
2 dl     sokeria
1         muna
3 3/4 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytän semperin fin mixiä)
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl     leivinjauhetta
2tl      vanilijasokeria
150g  tummaasuklaata


Aloita rouhimalla suklaa (itse jätän palaset melko suuriksi). Vaahdota voi ja sokeri ja lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi seokseen. Lopuksi lisää suklaarouhe.
Kumoa taikina muovikelmulle (itse jaan yleensä kahdelle tai kolmelle kelmulle) ja muotoile taikina kelmun sisään tasapaksuksi  pötköksi. Anna sen jälkeen olla jääkaapissa 1-2h.
Poista kelmu ja leikkaa noin sentin paksuisia paloja, nosta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikinaa hieman litteämmäksi. Muista jättää keksien väliin tilaa, koska nämä leviävät!

Paista 175-asteessa n. 8 min. Nosta sen jälkeen vetäytymään. Paistoaikaa kannattaa seurata, koska nämä saavat jäädä paiston jälkeen pehmeiksi. Näiden rakenteen salaisuus piileekin paistamisessa.



Vinkki: Näistä saa myös helposti maidottomia vaihtamalla voin margariiniin ja käyttämällä maidotonta suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti