keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Gluteenittomat appelsiiniletut

Appelsiinien satokauden aikaan meille ostettiin todella paljon näitä ihania oransseja hedelmiä, joita syötiin ihan sellaisenaan jääkaappikylmänä, mutta myös eri ruoissa. Eräs ilta mun alkoi tehdä mieli lettuja ja koska kaapista löytyi myös appelsiineja, ajattelin kokeilla appelsiinilettuja! Ja täytyy sanoa, että näistä tuli todella hyviä. Tein tytöllekin oman annoksen kauramaitoa käyttäen sekä jätin sokerin ja suolan pois. Voi sitä riemun määrää, kun tyttö lappasi kaksin käsin näitä suuhun.

APPELSIINILETUT    

3 kananmunaa
6 dl nestettä (appelsiinistä puristettua mehua itselläni tuli 0,5 dl, joten laitoin 5,5 dl maitoa)
appelsiinin kuori hienoksi raastettuna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
ripaus ceylon kanelia


Sekoita keskenään munat, maito sekä appelsiinin mehu ja kuori. Sekoita erillisessä kulhossa loput aineet keskenään ja lisää edelliseen seokseen. Anna turvota hetken aikaa ja paista pannulla esim voinokareen kera.


Näitä saattoi syödä ihan sellaisenaan tai sitten suklaavaahdon kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti