maanantai 6. maaliskuuta 2017

Gluteeniton feta-pinaattipiirakka

Tämä ihana ilma auringonpaisteineen sai mut haluamaan jotain herkullista ja värikästä. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Nimittäin feta-pinaattipiirakka. Piirakan valmistuttua laitoin lautaselle vielä salaattia ja voin sanoa, että kyllä maistui!

FETA-PINAATTIPIIRAKKA

Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
reilu 2,5 dl gluteenittomia jauhoja (käytin tällä kertaa finaxin karkeita jauhoja)
1 dl juustoraastetta
0,5 dl kylmää vettä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot keskenään ja lisää niihin juustoraaste sekä kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina siihen. Taikina on tässä vaiheessa aika märkää ja hankalaa käsitellä, mutta lusikalla taikinan levittäminen kuitenkin onnistui. Esipaista pohjaa n. 10 min.

Täyte:
yksi paprika
reilu 100g hienonnettua pinaattia
100g fetaa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
pippuria
suolaa

Pilko paprika hienoksi sekä leikkaa fetakuutioita hieman pienemmäksi. Itse käytin pakastepinaattia, joten sulatin sen tässä vaiheessa. Laita täytteen ainekset yhteen kulhoon ja sekoita. Mausta oman maun mukaan.
Kippaa täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä n. 20 min.


2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä todella hyvältä! :O
    En ole itse onnistunut tekemään kauhean hyviä gluteenittomia piirakoita, mutta tuota pitäisi melkein kokeilla!

    ❀ Cinderella Days ❀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon taistellu kans tän ongelman kanssa ettei oikeen oo saanu tehtyä hyvää glutti piirakkaa, varsinkaan niin, että pohja pysyis kasassa. Mutta tää toimi! :)

      Poista