lauantai 7. tammikuuta 2017

Gluteeniton suolainen piirakka

Jos olet etsinyt gluteenittoman suolaisen piirakan ohjetta, voit lopettaa nyt. Nimittäin ensimmäisen kerran onnistuin tekemään gluteenittomana piirakan, jota pystyy käsittelemään niin ennen kuin jälkeen uunin. Ja tämä on hyvää! 
Kaikista parastahan tässä on se vaivattomuus, sekoitat vaan ainekset keskenään ja uuniin. 

SUOLAINEN PIIRAKKA
Pohja:
200 g voita/margariinia (huoneenlämpöistä)
200 g turkkilaista jogurttia
3 dl gluteenittomia jauhoja (itse laitoin sekä semperin fin mixiä ja grov mixiä)
1 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)

Voitele (24-26cm) piirakkavuoka. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset huolellisesti keskenään ja levitä sen jälkeen taikina piirakkavuokaan. Taikina on tässä vaiheessa kohtalaisen märkää ja tarttuvaa, mutta onnistui levittää hyvin lusikalla. Esipaista pohjaa n. 10 min.

Täyte:
200g jauhelihaa
1 paprika (itse laitoin puolet vihreää ja puolet punaista) 
1 sipuli
1 pieni valkosipuli
kourallinen tomaattia
200g turkkilaista jogurttia
1 muna
mausteita oman maun mukaan 

Ruskista ja mausta jauheliha ja lisää joukkoon sipuli sekä valkosipuli. Voit halutessasi käyttää myös paprikan pannun kautta. 
Levitä pohjan päälle jauhelihaseos sekä paprika ja pienemmäksi kuutioitu tomaatti. Sekoita keskenään turkkilainen jogurtti ja kananmuna sekä halutessasi vielä mausteita (itse lisäsin tässä kohdassa vielä vähän lisää mustapippuria ja basilikaa). Kaada jogurtti-munaseos täytteiden päälle. Itse ripottelin vielä jääkaapin perältä löytyneen juuston siivuja kruunaamaan kokonaisuuden.
Paista n. 25-35 min. 

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja nauti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti