perjantai 12. toukokuuta 2017

Gluteeniton raparperipiirakka

En tiedä parempaa ja herkullisempaa tapaa lopettaa blogitauko (josta kirjoitan myöhemmin lisää) kuin tämä raparperipiirakka tai kakku, ihan miten sitä haluaa kutsua. Aloitin tänään pakastimen tyhjennyksen ja sieltä löytyi muutama pussi äidiltä saatuja raparpereja ja jäin miettimään mitä niistä saisi loihdittua. Kauppaan en viitsinyt millään lähteä, mutta onneksi kaapista löytyi yllättävän paljon kaikkea ja lopputulos oli enemmän kuin hyvä!

Itse tein piirakan 20cm irtopohjavuokaan ja saadakseni siitä myös laktoosittoman minulla oli kaapissa Haaparannalta löytynyttä laktoositonta valkosuklaata.

RAPARPERIPIIRAKKA:

0,5 dl öljyä
vajaa 2 dl maustamatonta jogurttia (itse laitoin tavallista mautamatonta osan ja osan maustamatonta kaurajogurttia)
1 muna
1 dl sokeria
3 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja (tuttuun tapaan käytin semperin fin mixiä)
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100g valkosuklaata
raparperia paloina (määrää en mitannut tarkkaan, mutta arviolta 3-4dl)

Pilko suklaa ja laita ne odottamaan raparperin kanssa sivummalle. Kaikessa yksinkertaisuudessaan sekoita kaikki muut aineet nopeasti sekaisin ja kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle noin puolet raparperipaloista, sitten valkosuklaamuru ja lopuksi vielä loput raparperit.

Paista keskitasolla 185 asteessa n. 35-40 min.

Tämä ei valkosuklaan ansiosta tarvitse erillistä vaniljakastiketta vaan raparperien kirpeys taittuu ihanasti valkosuklaan makeuteen. Vielä kerkeät tehdä tällaisen esimerkiksi äitienpäiväksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti